Комплекс “Гранд Каньон“ - Младост 3

реф.№
322
Местоположение: 
Тип строителство: 

Гранд Каньон е луксозен мултифункционален комплекс, който се състои от жилищни резиденции, 5-звезден хотел от световната верига Swissotel, нов отворен тип търговски комплекс, СПА център, фитнес, връзка с метростанция Младост 3, магазини на световни реномирани брандове, луксозни ресторанти и много други. Проектът е първи по рода си за България и Европа и четвърти в света. Намира на оживено и актуално място – кв. Младост 3, до кръстовището на бул. „Александър Малинов” и ул. „Филип Аврамов”, на мястото на комплекс „Нова Деница”, в близост до Бизнес парка, линиите на метро и недалеч от летището.

Концепцията е уникална за България, обединявайки на едно място жилища, хотел, мол, културна сцена (амфитеатър) и паркова среда. Архитектурата на Jerde Partnership е повлияна от подобни комплекси в Истанбул и Токио. Ще бъдат изградени около 700 апартамента, в това число 76 сервизирани - с поддръжка и управление. Хотелът ще се менажира от международната верига Swissotel и ще е с капацитет от 206 стаи. Трите високи сгради ще се казват „Рила“ (30 етажа, 114 м), „Пирин“ (19 етажа с апартаменти, 84 м) и „Витоша“ (16 етажа с апартаменти, 73 м).

Молът ще предложи 40 000 кв. м търговски площи на 5 нива (2 подземни). Ще има кино комплекс със 7 зали, ресторанти с интернационална кухня, супермаркет, галерия от по-малки магазини и др. Ще бъдат обособени няколко зони със заведения и кафенета.

Инвеститорът ще реализира идеята на 43 дка терен. След изграждане на прилежащата улична инфраструктура и даряването й на общината, парцелът ще намалее до 37 дка. Над 1/3 от площта е предвидена за зелени площи, изкуствено езеро, амфитеатър, на който ще се организират културни прояви, детска площадка за игри, скейт парк, стена за графити.

Гранд Каньон е дело на международна фирма с дългогодишен опит в планирането и реализирането на строителни проекти. „Гаранти-Коза България“ ЕАД е 100% собственост на холандският „Гаранти-Коза холдинг“. Компанията-майка води началото си от 1948 г. (Garanti insaat) и е сред най-опитните в строителния сектор в Турция. Построила е стотици жилищни и обществени сгради, индустриални и инфраструктурни обекти (язовири, тунели и др.) в Турция, Близкия изток, Централна и Източна Азия. Гаранти Коза натрупва ценни умения и идеи през годините и непрекъснато се стреми да разработва иновативни проекти. Фирмата работи по утвърдени стандарти и ползва услугите на световно признати архитекти. Гранд Каньон София е поредният успех за компанията, който оставя ярка следа в нейното богато портфолио от реализирани шедьоври.

Апартаменти с 2 спални варират от 85 до 90 кв.м, а цените им – от 200 000 до 240 000 Евро с ДДС. В цената на всеки апартамент е включено паркомясто.

Цената се различава, в зависимост от начина на плащане – 100% или разсрочено (до 60 месеца).

Гаранти-Коза предлага и опция за гарантиран наем – в зависимост от цената на апартамента се изплаща (спрямо договор)  сума в продължение на 24 месеца след Акт 16, без значение дали в жилището има наемател или не.Въведете данъчна оценка: лв.
 
Местен данък  Изчислява за 2.5% /местен данък за град София/. лв.
 
Такса вписване: лв.
 
Нотариална такса: лв.
 
Обща сума: лв.
 
* Забележки:
Местният данък се определя от всяка община между 2 и 4 %.
 
Към посочените такси не са включени декларации, такса за преписи.
 

Запитване и огледи

5 + 2 =